Bildbomb!

Tänkte passa på att slänga in en hel drös med bilder från klädandet av Linas gran i söndags! 


Koka gröt!


Jag var inte säker på om Lina hade mjölk eller äppelmos, så det var ju bäst att ta med sig!


















När vi var klara med att klä granen så satte vi oss på golvet och hade lite adventsfika med glögg, knäck och massa gott!




Och så tände vi första ljuset.

Var ute och fotade med pappa i lördags.










Från och med nu!

Lina tycker att jag bloggar för lite. Och jag tycker det är lite tråkigt när ingen kommenterar. Vi ingick därför en pakt. Om jag börjar blogga mer så ska hon kommentera alla mina inlägg den här veckan. Därför måste jag ju göra det så jobbigt som möjligt för henne!

Och som vanligt har jag otur!

Idag var det journalister och kamerateam i skolans matsal när vi kom dit. Helt till mig hoppades jag att jag skulle bli intervjuad, hade värsta bästa svaren uttänkta och allt. Vilka blev det då? Joo, Emelie och Lina!! Men inte jag! Det var något så otroligt irriterande!!

Det ska hur som helst visas på nyheterna klockan 19.15 antingen idag eller imorn! Då får ni kolla!

Svt_1

Mys!

Har nu på eftermiddagen/kvällen varit på "adventsfika" hos Victoria. Väldigt kul att träffa henne, Emma och Therese igen!

Nu när jag kom hem hade jag tänkt plugga lite men fastnade så klart med Harry Potter boken. Men 50 sidor senare insåg jag att jag att om jag pluggar lite snabbt så kan jag fortsätta läsa sen!

Ska även se till att få över alla bilder från dagens kläjulgranfikamedpepparkakorochglöggsominteensärgottmedmandlarochrussiniochjulmusikibakgrundenoc
hgrötmedäppelmos-dag!

Gröten kallnar!

Nu är Emelie och jag hos Lina! Koka gröt, dricka glögg och klä granen står på schemat!



Min absoluta favoritbild på mina små sötnosar!

If it only didn't blow so much

Det blåser praktiskt taget storm utanför, jag gick upp 8 och det är fösta advent!

Ska alldeles strax ta bussen till Lina för att klä hennes gran! I väskan ligger glöggen, ljus och tändstickor! Huset är julpyntat. Marken är vit. Nu kan man äntligen ha julkänsla utan att någon tycker att det  är konstigt!

Bara så otroligt coolt!

Jag dog ju lite när jag såg det här! Tycker det är så oerhört häftigt!!



Lina passar i mössor. Men hon vill inte erkänna det.




Nu är stjärnan äntligen uppe!



Avril Lavigne - Alice

Jag kom på vad det är för låt jag gått och nynnat på de senast två dygnen!!




Gudomligt kul!

Såg för övrigt något som jag tycker var jättecoolt i Harry Potter filmen! Registreringsskylten på Hagrids flygande motorcykel är "GOD" !

Titta Lina och Emelie!!

Vi ville köpa glögg idag men det är ju en dum åldersgräns på den eftersom det är 2.2%. Men titta vad som väntade på mig här hemma! Mamma var så snäll och fixade det åt oss!


Emelie är en lustig figur! Men himla söt!






Men nej, jag är ju inte alls lättskrämd!

Har varit en himla trevlig dag! Lina The Best och Emili von Stjupid och jag åkte till Arninge (jaa, vi kanske tycker det är superkul!). Lina skulle köpa glitter och en stjärna till granen vi ska klä på söndag. Vi tog matpaus på Max och Lina hann även köpa ett par skor.

När vi åkte tillbaka mötte jag yngsta bror i Täby Centrum och gick och såg Harry Potter! Han ville väldigt gärna se den med mig och det ställer man ju så klart upp på och ser den igen! Och det fåniga är att orm-delen var ännu läskigare andra gången när jag visste vad som skulle komma!!

Precis när vi ska gå till skåpet börjar br...

img_0859 (MMS)

Precis när vi ska gå till skåpet börjar brandlarmet tjuta! Så det är bara att bege sig ut i kylan och snön utan våra jackor!


Lite nonsens som ni säkert dör av längtan att få läsa!

Har webbdesign. VI ska på fyra ynka veckor skapa en snygg hemsida med minst fem sidor... Gaah! Jag kommer dö! Men men... 

När vi slutar om en timme ska Emelie, Lina och jag gå till Täby Centrum (Mhm, vi ska GÅ, våga inte protestera era små latmaskar!!) där jag ska hämta Sverker och mina biobiljetter till Harry Potter imorn. Snäll som man är går man ju på den igen, han ville tydligen jättegärna se den med mig! Gulligt värre tycker jag!

Men i och med att bion öppnar först 17.00 så ska vi först till biblioteket. Lina ska fylla sin väska med böcker har hon bestämt... Och jag hoppas att mamma ska hinna sätta in pengar så jag kan köpa min blivande vinterskor! De behövs kan jag ju säga! Och så ska vi köpa McFlurry Toblerone! För det vill jag ha!

Yaay!

Jag har fått en egen kategori på Emelies blogg! Vanja The Better heter den! Alltså Better Than "The Best", alltså Lina!

Hej mitt vinterland!

img_0851 (MMS)

Hej mitt vinterland!


"Varför använde han inte cmd z istället?!"

Då har man då äntligen sett Harry Potter-filmen! Vill inte avslöja något för de som inte sett den, därför kan vi ju bara säga att jag grät så tårarna rann och hoppade till, skrek och sparkade hårt på sätet framför mig för att jag blev så rädd... Så för att sammanfatta: FILMEN VAR SÅ SJUKT BRA!!

Harry Potter

Middag innan Harry Potter!!!

img_6807 (MMS)

Middag innan Harry Potter!!!


Spanskaprov imorgon

Att vara väl förberedd betyder ju egentligen bara att man har insett att man kan misslyckas.

När man plötsligt har tid över...

Har pluggat lite till spanskaprovet, tittat på Kill Bill med pappa och städat... Nu då?

"Du, Lina Henriksson, du"

Jag skrev en dikt till Lina igår. 

du kommer ha men för livet
du kommer aldrig vara dig lik...
du är skadad in i själen
du, Lina Henriksson, du.

Vilket djup, vilken precision! Och vad handlar då detta om? Är det att hon har blivit lämnad av den stora kärleken? Har någon svikit henne på ett oförståeligt hemskt sätt? Icke sa Nicke!

Hennes mamma läste dikter för henne...

Laddergoat

Victoria visade mig den här i lördags... Jag trodde jag skulle dö av kramp i magen efter allt skratt! Sådant här gillar vi!




Man blir helt enkelt glad!

Tyra says...

Hela denna dag har spenderats i en studio med finaste Elsa! Sminkning, hårfix och sedan fotografering. Kan ju säga att jag nu har en helt annan respekt för alla deltagare i Top Model! Men det var himlans roligt!!





Några små smakprov på resultatet!

A beutiful (läs regnig och ful) but good day!

Har vart en riktigt fullspäckad dag idag! Har vart barnvakt, gjort julkort, åkt skridskor, handlat och sedan spenderat hela kvällen med Vicke Picke Päron! Var himla roligt att träffa henne, var länge sedan! Vi åt pizza och såg Bedtime Stories. Sedan fastnade vi framför Junior Eurovision Song Contest av alla program som gick! Typiskt oss... Så vi såg hela det också och sedan hela The Last Bounce. Det är så roligt att titta på dans med andra som dansar eller har dansat, man får en helt annan respekt för vad de gör på scenen då!

Nu måste jag verkligen sova, ska till The Studio och fotas imorn!

Elsa och jag, vi är goda vänneeeer!

Har som sagt spenderat dagen i Elsas skola! Var himla kul att se hur det var! Medan de hade historiaprojekt satt jag med min podcast. Blev inte klar, all denna musik är ju ett evighetsjobb! Nästan 8 minuter ska fyllas med bilder och musik, skitjobbigt ju!

Sedan, när "vi" slutat gick vi och några av de andra i klassen och letade efter en Buddah och rökelser. En av killarna skulle ge det i present till en vän. Elsa och jag gick i förväg och fikade och efter en timme kom några av de andra och gjorde oss sällskap. Kom hem först för en timme sedan, så det har varit en riktigt trevlig heldag!

Fika i Gamla Stan med Älsan!!

img_0823 (MMS)

Fika i Gamla Stan med Älsan!!


Nu ska jag hälsa på Elsa i hennes skola!! ...

img_0816 (MMS)

Nu ska jag hälsa på Elsa i hennes skola!! Är himla pirrig alltså!!!


Men hallå, inte okej!

Hur kan man vara så elak att man visar "Bakom magin" redan dagen efter premiären av Harry Potter filmen!? Då måste jag ju spela in det eller nått, ska ju se filmen först på tisdag!

A Pirate I Was Meant To Be! Why is the rum gone?

Så himla sköna! Det svääänger polarn!





.

Suck.

Billie the Vision & The Dancers - A Man From Argentina

Kom till skolan 50 minuter innan vi börjar. Fick skjuts av pappa till bussen, hann med en tidigare buss och nu sitter jag här. Ska plugga matte nu innan provet, kanske öva på de där spanskaglosorna också... Hehe...

Denna vackra låt spelas på repeat i mitt huvud och på spotify just nu!



Sitter och pluggar på bussen och helt plöt...

img_6807 (MMS)

Sitter och pluggar på bussen och helt plötsligt flyger alla fram! Bussen har bromsat in tvärt för att inte köra på en älg som är ute och springer på vägen. Den sprang upp till sidan av vägen och såg helt förvirrad ut när det var ett högt stängsel ivägen! Den såg så ledsen ut, kände hur mitt hjärta brast lite. Ville bara springa ut och hjälpa den!


Vi kör på "vila sig i form" metoden istället!

Nu är dagen snart slut och jag har massor av saker som jag borde ha gjort, men inte har, och flera som jag inte borde ha gjort, men har gjort. Suck! Borde helt klart ha pluggat till matteprovet imorn, men jag orkar verkligen inte! Istället köpte jag och mamma en ny stor fin julstjärna som jag ska ha i fönstret. Dock så får jag inte sätta upp den för pappa innan 1a advent. Så det var ju lite tråkigt...

Sedan har jag även alla glosor på spanska i kapitel 3 till imorn... Kom jag på... Va bra, ytterligare en chans att göra bort sig! Alltid positiv!

Men till något roligare! Jag träffade Elsa på bussen imorse, då blev jag en glad hest! Andra gången vi träffas på bussen, och första var det ju ändå planerat! Helt superbra! Ska dessutom förmodligen hälsa på i skolan hennes på torsdag när vi har studiedag. Är jag fånig om jag är nervös? Nervös som bara den!

Nu kör vi på "vila sig i form" till provet istället!

Runt runt runt.

Vi är så duktiga och jobbar... 



Eller...?

Tove Styrke - Million Pieces

Jag är lite lätt galen i denna låt just nu! Gillade henne jättemycket när hon var med i idol!



Det kommer gå bra på tisdag!

Bestämde mig för att vara duktig och plugga matte. 1,5 timme senare är jag klar med det vi hade i läxa till i fredags... Känns bra!

Julshopping den 14 november!

Då var man hemma efter en lyckad julshoppingsrunda med Lina! Tog till och med en promenad hem istället för att ta bussen! Stolt! Lina fick äran att prata med mig hela den mörka vägen men jag tror jag ringer någon annan nästa gång, hon kom ju inte ihåg vad jag sa när jag beskrev personer jag mötte, inte ens var jag var!! 


Vi hittade en julgran! Rusta kan man lita på!


En mycket nöjd Lina!


Fasa!!


Det hela avslutades med en väääldigt lång lunch på Max. Tycker för övrigt att det här var en väldigt fin bild på Lina! Det trodde man ju inte när hon satt med en Maxmugg, men en skönhet kan jobba med vad som helst!

Nu är man på väg till Arninge för att göra...

Nu är man på väg till Arninge för att göra Coop osäkert! Och för leta efter bland annat en plastgran till Lina! Woho! Mot nya äventyyyyr!


Nu är det (snart) jul, här i vårt hus!

Har ägnat hela eftermiddagen och kvällen åt att storstäda. Och det behövdes kan jag ju säga! Sedan gick syster och jag ut och plockade lite gran också, bara för att det luktar så gott!





Jag råkade ha sönder saxen också... Tilde skrattade så hon höll på att kissa på sig medan jag stod där och grät! Eller ja, inte riktigt kanske, men nästan!

Jag försökte. Men misslyckades...

Nu ger jag officiellt upp... Kaktusen är död.



Winter Wonderland, please!

Lyssnar på julmusik och ögonshoppar julklappar på internet. Var länge sedan jag hade sådan julkänsla! Köpte till och med ett kalenderljus igår! Här ska det verkligen firas jul i år! Funderar faktiskt på att gå ut och plocka lite gran/tall grenar och ha på mitt rum, det luktar så gott. Men då måste jag nog städa först... Så vi får väl se!

Skulle bara vilja ha lite snö nu också. Har jag någonsin sagt så i november förut? Knappast!




Simon Norrsveden - 2 vita vingar

Tycker ju att det är lite roligt att ens vänner är med i Simon Norrsvedens nya musikvideo! Blir nästan lite löjligt stolt...



Ser ni Felicia, Erika och Agnes?

Men! Jag då!?

Fick ett spontant ryck och klippte mig idag. Inget märkvärdigt, bara 2 cm kortare. Men det var himla skönt att få bort det slitna. Innan det blev det en snabb tur till biblioteket och Åhléns med Lina. Hon kom så klart från Åhléns en julkula rikare. Men kan man klandra henne? De är ju så fina!

När jag kom hem hade mamma redan ställt undan tacosen! Hon hade fått för sig att jag skulle äta i Täby Centrum. Så nu har jag gått här, utan mat. Ja, jag är lite lat, men mest tappade jag lusten helt! Ville ju ha tacos och så fanns det inget när jag kom hem! Tog ett tag att hämta sig från det. Men nu blev jag så hungrig att jag har stoppat in två bröd i ugnen och väntar på att de ska bli härliga varma mackor!

Jag döör!

Lina säger att ett klipp på Björn Gustafsson när han pratar om WoW är roligt. Och det är det ju! Men Lina, det är ju fortfarande ingenting mot det här! Trots att det är gammalt så består det!



Bror och jag var lite busiga...


Due Date

Emelie, Lina och jag såg Due Date för några timmar sedan. Den var väldigt bra! Skrattade högt flera gånger, inte bara åt filmen utan även åt Lina. När Zach Galifianakis springer in i en bildörr och Lina ropar högt "Det där skulle så kunna vara jag" skrattade jag riktigt högt!


Jag hann!!

img_0789 (MMS)

Jag hann!!


Som vanligt funkar inte bussystemet något ...

img_0788 (MMS)

Som vanligt funkar inte bussystemet något vidare! Därför har jag nu jättebråttom till Lina, Emelie och vårat spontana biobesök! Så länge läser jag boken som Joel rekommenderade och lånade mig imorse!


Det är inte kul när det är tråkigt...

Lina, Emelie och jag beställde biljetter till Harry Potter igår. Men nu måste jag avboka dem för att Emelie tydligen inte kunde då! Det känns så hemskt att avboka biljetter i vanliga fall, men när det är Harry Potter dessutom!! 



Lina hittade denna och den är ju bara såååå underbar!!

Scones

Bror är så gullig som bakar scones!


Me like.








Shoppingberoende.. Jag? Nej nej...

Älskar att sitta på webshoppar och klicka ner allt man vill ha i "kundvagnen" och sedan bara trycka bort sidan. Det hjälper lite faktiskt när man vill ha en massa men inte har pengarna.

Den här gången var det CDON som fick en granskning av utbudet!


Nu ska det ätas!

img_6807 (MMS)

Nu ska det ätas! Kommer väl knappt orka hälften, men men!


Lagar mat! Har inte ätit annat än mandarin...

img_0776 (MMS)

Lagar mat! Har inte ätit annat än mandariner och chips de senaste 4 dygnen, blev ingen soppa igår. Men  aptiten är på väg tillbaka, sakta men säkert!


Alice i underlandet

Tvingade iväg mig själv till Ica idag för att köpa kattmat och halstabletter. Passade även på att hyra Alice i underlandet. Har inte sett den än, katastrofalt dåligt med tanke på det stora Johnny Depp och Tim Burton fan jag är! Så nu ska jag se till att jag får i mig något i matform, förmodligen någon lättfixad soppa, och sedan titta på filmen!



Då ligger man här igen, vaken av feber med...

img_0774 (MMS)

Då ligger man här igen, vaken av feber medan himlen ljusnar. Det är riktigt vackert. Önskar att jag vågade gå ner till bryggan och fota det...


...

Ont i halsen. Ont i huvudet. Ont i hela kroppen.

Lite strunt

Jag har ingen täckning på mobilen, mår riktigt dåligt och har så himla tråkigt. Har ingen lust att titta på film, vilket är lite illa. Skulle gärna vilja laga mat men står inte ut med tanken på matlukt. Det är höstlov! Såhär ska inte höstlovet vara!! Det här är inte okej! Ska pallra mig ut i köket och fixa en kopp te och sedan fortsätta ha tråkigt...



Inte kul

Nej nu är jag trött på att må såhär dåligt. Har inte ens lust att titta på film längre! Då är det ju illa...

Det är inte lätt när det är svårt.

Mådde inget vidare igår kväll så jag bestämde mig för att lägga mig rätt tidigt och försöka sova mig frisk. Det gick ju minst sagt dåligt. Klockan 03.30 vaknade jag och kunde inte sova mer. Hade innan det vaknat av att jag var antingen iskall eller genomsvettig. Jag gick upp, tog tempen och såg att jag hade 38.5 graders feber.

Efter det kändes det inte som att det var någon idé att försöka sova mer, sov ju ändå bara dåligt. Satte därför på Love Actually och mös i sängen. Efter att ha ett ytterligare en film, Släkten är värst, försökte jag sova i två timmar och nu har jag varit uppe i en timme. Man kan ju inte vara sjuk på höstlovet!! Skulle ju in till stan och strosa omkring planlöst med Joel! Det som är fint väder och allt.

Det är inte lätt när det är svårt!

Bamse

Hjälp vad man fastnar på den här! Katten min gillar dock inte riktigt att den spelas om och om igen, den falska höga rösten är nog lite hemsk i hans känsliga kattöron.


Duktiga lilla jag!

Sitter här framför min tv och tittar på Grey's med en skål glass med mango och hallon till. Det förtjänar jag efter att ha handlat, städat hela köket, städat hela mitt rum och lagat middag! Känner mig så duktig så!

Mis amigas!

Poker, Liverpool, middag och prat. Som i mobilspel med nätpoker, en kille från Liverpool, jag som lagar mat till mig själv och prat i pauserna av pokerspelandet. Emma och Victoria är här! Det är dem man ser på bilden här under. Bara så att alla vet! 

TITTA!


Har handlat klart och gått hela den långa ...

img_0759 (MMS)

Har handlat klart och gått hela den långa vägen till busshållplatsen med mina tunga påsar. Men när jag väl kom fram till busshållplatsen insåg jag att det är fel, och att den jag skulle till låg mycket närmare! Jag har gått en lång omväg helt i onödan! Men men, lite extra promenad skadar ju aldrig!


Framme och redo att storhandla!!

img_6807 (MMS)

Framme och redo att storhandla!!


Mot Sherwoodskogen! Eller...?

Nu har familjen åkt upp till fjällstugan. Så vad ska man hitta på idag? Det regnar, jag är trött och har ont i halsen och allt är mest grått. Jo, jag vet! Jag åker och storhandlar! Lite märkligt, men jag har väldigt lust att åka till Arninge och gå runt i stora Coop Forum. Har ingen aning varför... Men men, man ska följa sina instinkter! Så nu ska jag klä på mig och sedan bär det iväg!

Mot nya äventyyyyyr...

Tekniska är vi allihopa, allihopa, allihopa!

Har precis varit uppe i mammas sovrum och snott hennes dvd. Känner mig extremt duktig som även precis lyckats koppla in den till min tv! Ja, det är illa...


Tack tack tack!!

Min pappa måste vara en av de snällaste i hela världen!! När jag kom hem fanns det en present väntandes på mig! Att han är lite beroende av att alltid uppdatera sina saker kan vara väldigt positivt för min del!





Ett objektiv till kameran! Helt fantastiskt underbart!! I och med att han köpte ett nytt så blev det här lite lätt överflödigt. Därför tyckte han att jag kunde få det istället för att han skulle sälja det!

En bild säger mer än tusen ord.

Lite bilder från dagarna med Lina och Emelie! Alla snodda av Lina. Hehe...
















Två dygn

Då var man hemma igen efter att ha spenderat två underbara dygn med två underbara personer!



Lina sitter med datorn, jag äter popcorn m...

img_0748 (MMS)

Lina sitter med datorn, jag äter popcorn med dipp och Emelie diskar...


Sitter på nattbussen från Danderyd på väg ...

img_0746 (MMS)

Sitter på nattbussen från Danderyd på väg tillbaka hem till Lina!


Nu drar dessa vackra brudar och moi in til...

img_0745 (MMS)

Nu drar dessa vackra brudar och moi in till stora staden för middag och bio! Trevlans värre!!


Den sista och bästa författarettan!

I och med gymnasiereformen så kommer författarprogrammet inte finnas kvar nästa år. Det kommer finnas ett liknande samprogram, men det kommer inte heta författar! Vi är alltså den sista författarettan på skolan.

Den sista och bästa!


Fattiga studenters frukost!

Vi försöker fixa ihop lite frukost. Emelie ska äta havregrynsgröt, Lina den filmjölk som finns kvar, alternativt nudlar, och jag ska koka makaroner med ketchup till! Man tager vad man haver!


Lina ställde klockan för att gå upp och bö...

img_6807 (MMS)

Lina ställde klockan för att gå upp och börja ladda ner McFlys nya album... (Ja, hon är lite konstig.) Så hon har alltså suttit såhär i 2,5 timme medan Emelie och jag har sovit!


Neeeej men vad intressant!

Har spenderat hela dagen med Lina och Emelie. Vi ska krascha hennes place i två dagar. Vi handlade massa mat, tittade på två skräckfilmer och nu har vi haft djupa samtal i flera timmar. Här sitter vi och delar med oss av våra djupaste tankar och hemligheter. Känns lite sjukt att vi bara känt varandra i cirka nio veckor.

Jag har även lärt mig att spela 9 crimes på piano. Känner mig fruktansvärt duktig.

Och nu är det november... Japp...

RSS 2.0